Idrottsförsäkrings logotyp

Tillsammans utvecklar vi svensk idrott

När du flyttar dina försäkringar till Idrottsförsäkring bidrar du ekonomiskt till ditt lag.

Vad gör vi för er?

Vi lär känna er verksamhet, er affär och era försäkringsbehov, Vi hittar de bästa försäkringarna till rätt pris, med rätt skydd för verksamhet och medarbetare. När ni väljer att teckna era försäkringar genom Idrottsförsäkringar avsätter vi en del av premien till att stötta idrotten. Ni väljer själv ett lag, en klubb eller något av de projekt vi föreslår. Givetvis kan ni kalla er sponsor och använda er satsning när ni vill profilera ert företag.

Tycker ni det verkar intressant? Läs mer om vårt erbjudande nedan eller ta en kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan arbeta tillsammans.

Kontakta oss

Glada medarbetare står brevid varandra

Om Idrottsförsäkring

Idrottsföräkringars idé är enkel, vi erbjuder konkurrenskraftiga försäkringar till företag och privatpersoner. Varje tecknad försäkring ger ett bidrag tillbaka till ditt lag eller idrottsklubb. Idrottsförsäkringar är Sveriges enda försäkringsmäklare vars idé är att sätta Sverige i rörelse genom att erbjuda klubbprofilerade försäkringar till idrottsklubbars sponsorer, nätverk, utövare och supporters för deras försäkringsbehov.

Med Idrottsförsäkringar vill vi bidra till att sätta Sverige i rörelse eftersom det i sig ger ett friskare, hållbarare och roligare samhälle. För våra idrottsklubbar och lag vill vi bidra till att stärka lojalitet, gemenskap och verksamhet genom att ge ekonomiskt bidrag för varje såld försäkring.

Fotboll på gräsmatta

Tillsammans med Djurgården

Tillsammans med Djurgården Fotboll har Idrottsforskningar tagit fram ett försäkringskoncept med målet att stötta Djurgårdens Ungdomsidrott ekonomiskt. Tanken är att Djurgårdens Affärsnätverk som idag består av drygt 50 talet företag och Djurgårdens 1891 klubb med drygt 300 företagare vilka redan är viktiga sponsorer ska ha möjlighet att bidra till ungdomsidrotten på ett smart sätt. Genom att teckna sina försäkringar via Idrottsförsäkringar bidrar de via försäkringspremier som företag redan idag har. Drygt 5% av den totala försäkringspremien per år går tillbaka till Djurgårdens ungdomsidrott.

– "Djurgården fotboll valde Idrottsförsäkringar för deras smarta koncept och genuina vilja att göra bra affärer och samtidigt stötta idrotten. Fem procent kanske inte låter så mycket, men i slutändan kommer det att bli en rejäl slant till ungdomsidrotten."

Samuel Wiljergård Plith, Djurgården

Djurgårdens logotyp

Tanken bakom Idrottsförsäkringar

“Vi startade Idrottsförsäkringar med övertygelsen om att det går att kombinera bra affärer med samhällsansvar.”

Idrottsförsäkringar startades 2020 av Andreas Johansson med övertygelsen om att det går att göra smarta och bra affärer som också bidrar till att ge syftesdrivna organisationer som arbetar för ett bättre samhälle stöd.

Vi valde att utveckla idén kring försäkringar och idrott dels för att vi har vår bakgrund inom idrott och försäkring och dels vill vi göra något bra för idrottssverige eftersom det leder till bättre hälsa, starkare gemenskap och mera glädje.

 

 

Vilka är vi?

Andreas Johansson

Andreas Johansson

Enormt idrottshjärta i allt från supporter, utövare, domare till ungdomsledare​. Jag har mångårig erfarenhet från försäkringsbranschen som både försäkringsförmedlare och inom försäkringsbolag​. Fritiden ägnar jag åt idrott, familj och vänner.

Per Hedelin

Per Hedelin

Brinner för att näringsliv och syftesdrivna organisationer ska samverka för ett bättre, hållbarare och vänligare samhälle. Har mångårig erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla medlemsorganisationer. Fritiden ägnar jag åt familjen, minitaxen Milton och att snickra på fritidshuset.